Therapievormen

fysiotherapie_rene_geertsma_therapievorm

Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen, bukken, het zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als het lichaam even niet meewerkt. Degene die daar alles van afweet, is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

manueletherapie_rene_geertsma_fysiotherapie_therapievorm

Manuele therapie

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. De manueel therapeut kan gebruik maken van een manipulatie, hierbij  wordt dan vaak een knakkend gevoel waargenomen.

haptonomie_rene_geertsma_fysiotherapie_manueletherapie_therapievorm

Fysiotherapie op haptonomische basis

Bij fysiotherapie op haptonomische basis is er meer aandacht voor wat je zelf met je lichaam kunt. Door de therapie word je je meer bewust van spanningen, emoties of blokkades die mede de oorzaak kunnen zijn van lichamelijke klachten. Fysiotherapie op haptonomische basis richt zich met name op het hier en nu en het accent wordt niet gelegd op het verwerken van gevoelens uit het verleden. Specifieke indicaties voor fysiotherapie op haptonomische zijn: lichamelijke of psychische overbelasting, stress, hyperventilatie, hoofdpijn, chronische pijn en wisselende klachten die het gevolg kunnen zijn van te veel spanning.

medical_taping_rene_geertsma_fysiotherapie_manueletherapie_therapievorm

Medical taping

Medical taping is een behandeling met elastische hypoallergene tape van katoen. Door de manier van aanbrengen van de tape geeft dit een rek op de huid met als gevolg; pijndemping, verbeterde spierfunctie door tonusregulatie (regulatie van de spierspanning), neuroreflectoire beïnvloeding (positieve invloed op het zenuwstelsel), ondersteunen van de gewrichtsfunctie door correctie van de bewegingsrichting.

sportbegeleiding_rene_geertsma_fysiotherapie_manueletherapie_therapievorm

(top) Sportbegeleiding

Binnen onze praktijk zien wij veel sporters. We hebben ervaring met veel verschillende takken van sport en zien sporters op alle verschillende niveaus. De begeleiding bestaat uit aanvullende kracht- conditie, en coördinatietraining ter preventie van blessures. Daarnaast begeleiden wij sporters met hun revalidatie na blessureleed, doormiddel van behandeling ter verbetering van de mobiliteit van een gewricht/spier/etc. Er wordt ook gebruik gemaakt van een moderne oefenzaal ter verbetering van kracht/conditie en coördinatie. Op deze manier is er een optimaal klimaat gecreëerd voor de revalidatie/preventie.

dryneedling_geertsma_fysiotherapie_manueletherapie_therapievorm

Dry needling

Dry needling is een behandelvorm om een verharding in een spier (triggerpoint) te deactiveren. Er wordt gebruik gemaakt van een zeer dunne naald. De therapeut lokaliseert eerst nauwkeurig de triggerpoints om vervolgens het naaldje in de kern van de spier te plaatsen. De eerste reactie van de spier is aanspannen om vervolgens direct te ontspannen. Dry needling wordt als zeer effectief ervaren en er wordt direct pijnvermindering en daling van de spierspanning waargenomen. Bij dry needling wordt geen vloeistof ingespoten. Er wordt alleen gebruik gemaakt van een dun naaldje. Dry needling is geen acupunctuur.

fysio_crafta_therapievormen

Crafta

Crafta staat voor Cranio Faciale Therapie, en is gericht op de behandeling van hoofd, nek, gezichtspijnen en/of de gevolgen hiervan. De crafta therapeut heeft een post academische opleiding gevolgd.

De therapeut richt zich in eerste instantie op onderzoek van het nekgebied, het kaakgewricht, de schedel en het zenuwstelsel van het hoofd en het gezichtsgebied.

De behandeling bestaat uit manuele technieken in het hoofd, -nek, -gezichtsgebied en uit een begeleidingsprogramma. De Crafta therapeut kan zich bijvoorbeeld op

de volgende klachten richten:
Hoofdpijn
Kaakproblemen
Gezichtspijn
Whiplash syndroom

bekken_rene_geertsma_fysiotherapie_manueletherapie_therapievorm

Bekken

Fysiotherapie gericht op het bekken, behandeld mensen met problemen in het gebied van het bekken, lage rug, buik en bekkenbodem, zowel bij mannen als vrouwen.

Bekkenpijn bevindt zich in de lage rug, billen, bovenbenen, liezen, het stuitje of aan de voorkant bij het schaambot.

De fysiotherapie gericht op bekken kan zich op de volgende klachten richten:

Bekkenbodemklachten die zich bijvoorbeeld uiten in ongewenst urineverlies bij hoesten, niezen of bij aandrang, verzakkingsklachten, te vaak moeten plassen, problemen met ophouden van urine na een prostaatoperatie.

Bekkenpijn tijdens of na zwangerschap en rugklachten in relatie tot het bekken.

lymfe_taping_rene_geertsma_fysiotherapie_manueletherapie_therapievorm

Lymfetaping

Lymftaping is een vorm van tapen waarbij het lymfevocht wordt afgevoerd. De tape wordt in smalle stroken aangelegd om het vocht te stimuleren weg te trekken uit het gebied waar de ophoping plaats vind. Door de elasticiteit van de tape wordt de huid iets opgetild en zo ontstaat er meer ruimte net onder de huid en kan het vocht gemakkelijker worden opgenomen en afgevoerd.

Na een ongeval of na een operatie kan er zwelling ontstaan door toename van vocht tussen de cellen waardoor pijn ontstaat. Het weefsel kan sneller herstellen door deze zwelling tegen te gaan. Bij vrijwel alle vormen van weefselschade of blessures is toepassing van lymftaping aan te bevelen.

Contact Us

Wij zijn op dit moment niet via de chat bereikbaar. Je kunt ons een email sturen.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search